Welcome! +Follow or Dashboard
Her Fantasy





LEMBIK DO.
Friday, 21 April 2017 | Friday, April 21, 2017 | 0 comment[s]
Image result for fresh rose tumblr

Assalamualaikum.

Pasal segala yang berlaku hari ni, sumpah aku rasa aku lembik gila, Maksud aku, 'chap, kau pahal lembik gila? kuat ah do'. Aku tak expect benda tu berlaku.

Aku memang minat gila gila gila melukis. Aku bosan, aku melukis. Ada masa sikit, aku melukis. Hobi aku memang melukis. Cuma sekarang ni mood melukis aku nak lukis kat phone. Sketchbookx, something like that lah nama app yang biasa aku lukis kat phone tu. Aku serious suka gila melukis kat situ.

Al-kisah pagi tadi, sebelum turun pergi dewan sebab ada forum israk mikraj, aku berfikir sendiri, 'phone aku ni nak biar charge kat kelas or better aku bawak je?'. Sudahnya, aku bawak je sebab aku takut tetiba meletup bo0OMm, tak pepasal je. Aku pulak tak terfikir langsung nak tumpang beg Ili (hehe, mangsa simpan barang) untuk simpankan phone aku. 

Jadinya, bila dah dalam dewan tu, sementara orang duk bebel before forum tu start, aku dengan bosannya start melukis kat app tu. Tapi, before forum tu start aku dah habis lukis. Dalam 20 minit centu la aku spend time kat app tu. Pastu aku pun macam 'ok ah nak tengok balik gambar2 aku lukis'. Pastu tiba tiba Ili dengan muka mamai dia tu, "chap, chap. Tu cikgu panggil.".

Dalam hati aku dah 'shitshitshit cikgu nampak ke'. Aku sengih je la pastu bangun pergi kat cikgu. Jujur, sebelum bangun tu aku cam teragak agak, nak bangun ke tak? Pastu aku terfikir nak pass phone aku kat Sai yang duduk depan aku. Tapi aku fikir balik, 'ni mesti cikgu nak mintak phone aku ni' so aku tak jadi nak bagi Sai.

"Kamu buat apa tadi?" rethorical question, everyone.
"em cikgu..saya tengok kejap tadi pastu-" aku tak habis cakap nak cakap 'pastu saya tutup phone'.
"blablabla awak pergi ambik phone awak" Seriously, cikgu ingat aku sorok phone?
"tapi saya-"
"-hsdfhgjhdhfk" idk dia cakap apa tapi suara dia dah naik 1 octave.

Ok, fine. Dalam kepala otak aku dah fikir 'ni kalau aku nak cakap jugak apa aku buat sebenarnya, mahu aku malu depan semua orang ni. Slow slow dah, tak perlu tinggi suara'. Sebab aku fikir taknak kurang ajar, aku bagi je phone aku kat dia, sambil tersengih. Pastu aku blah.

Aku fikir time tu, kalau aku pass phone aku kat Sai tadi, aku dikira cam kurang ajar sebab taknak bagi phone tu kat cikgu. Kira macam taknak dengar kata orang tua2. Centu la aku fikir. Tah ah. Habis majlis, cikgu tu buat announcement. Dia ada la bebel bebel benda lain pastu dia sebut pulak pasal 'saya dah dapat sorang yang main phone blablabla' lebih kurang centu. Time tu aku co0L je sebab, aku tahu aku memang salah.

Tiba tiba dia sebut lak "entah main facebook ke apa" macam tu, aku terus cam 'wait what?????? aku internet pun dah habis, nak main facebook? Whatsapp semalam pun aku tak boleh nak reply...' actually, taktahu nak explain cane tapi siapa pakai umobile maybe faham, internet untuk app-onz (fb, twitter, ig) semua free unlimited. Whatsapp dll tu tak. Cite dia sekarang ni, walaupun fb aku boleh bukak bila bila, tapi waktu tu memang tak ah aku nak main benda2 tu. Aku tak bukak data LANGSUNG pun. I. WAS, JUST. DRAWING. AND. THEN. AKU. TENGOK. TENGOK. BALIK. SEGALA. NATEY. AKU. DAH. LUKIS. TU. :)

Perlu ke berandaian macam tu. Nanti orang duk fikir 'dalam dewan pun sempat main2 benda tu'. Aku sedar aku buat salah guna phone dalam dewan. Sama je macam lukis atas kertas time boring2 forum tu cuma bezanya aku lukis atas skrin phone. yeah, I know I was still at fault. But, nak fikir macam2 tu......................hm.

Aku terima kalau orang nak maki aku, tegur apa semua. But, be professional lah. Macam, bawak jumpa belakang dewan ke... lol jk. 

Habis cerita kat dalam dewan. Luar dewan aku sambung next post.


SERIOUSLY CHAP SUMPAH LEMBIK NAK MATEY KO NI





HISTORY MYSTERY




Ketchap for short

Twitter Ask.fm




♥ Leave your message here ♥
Such harsh words are not allowed.
Thank you. :)




Background : Mr. Truzzy
Director/Designer : Me
Tutorial Resources : Aien
Best View : Mr. Google Chrome
Credits for Basecodes & Others :