Welcome! +Follow or Dashboard
Her Fantasy





Nak Buang Timeline?
Monday, 19 December 2011 | Monday, December 19, 2011 | 0 comment[s]
Assalamualaikum wbt
Sekarang ni facebook dah buat something annoying .. alaaa.. Yang guna timeline tu. Bagi aku, sumpah tak lawa! Lagi tak kemas ada lah. Ni pandangan aku, kalau korang tak puas hati, jangan lak nak serang aku. Kan semua orang ada hak nak mengkritik something. huhu Okey, back to the top, ramai gak lah yang aku jumpa dah tukar facebook diorang tu, and ramai jugak lah yang merungut *ceh, ramai la sangat kalau setakat 1-2 orang hehe* Eh hape?? Korang tak taw lagi rupa bentuk dia? Okey, korang boleh klik SINI. hah, dah tengok? Bagus! Sekarang ni aku nak tunjukkan cara camne nak buang timeline tu bagi yang tak puas hati dengan 'benda' tu..Korang terpaksa lah ikut steps dia, memang dah takde cara lain dah..Credits to :  http://busuk.org/ping/view/64989

 1.  Go To Facebook And Login As Usual


2.  Go To Facebook’s Account Settings


3.  Go To Facebook’s Security Settings



4.  Okey ,Now ,Look At The Bottom Option and You Will See


5.  Click “Deactive Your Account”

6.  Now, You Already Deactive Your Facebook Account

7. 
Okey ,Now Go To Facebook.com
8.  Fill In This Form





9.  Now You Get a New Facebook

10.  No Facebook Timeline! It's Cool, Right ?


...and your face should be like this :



*hehe..jangan marah. kan dah kata kat atas tadi, memang dah takde cara lain.





HISTORY MYSTERY




Ketchap for short

Twitter Ask.fm




♥ Leave your message here ♥
Such harsh words are not allowed.
Thank you. :)




Background : Mr. Truzzy
Director/Designer : Me
Tutorial Resources : Aien
Best View : Mr. Google Chrome
Credits for Basecodes & Others :